Bij project 2 kon er een keuze gemaakt worden uit twee projecten. De eerste keuzemogelijkheid was om deel te nemen aan de Hema ontwerpwedstrijd, koken en tafelen. Of we konden er voor kiezen om een werkende notenkraker maken. In eerste instantie probeerde ik ideeën te verzinnen voor de Hema ontwerpwedstrijd, maar dit bleek moeilijker te zijn dan verwacht. Daarom heb ik na advies van mijn projectbegeleiders toch besloten om verder te gaan met het notenkraker project. Hierdoor had ik wel veel tijd verloren, waardoor ik besloot de productie makkelijker te maken.

GE DIGITAL CAMERAGE DIGITAL CAMERAGE DIGITAL CAMERAGE DIGITAL CAMERA

 

Mijn inspiratie voor dit werkstuk kwam eigenlijk van een simpel voorwerp de notenkraker, alleen in plaats van een moeilijk systeem te bedenken wilde een simpele uitvoering, waarbij de noot door een veerwerking gebroken werd.

Ontwerp keuze

Ontwerp keuze

Definitief ontwerp

Definitief ontwerp

Tijdens dit project wilde ik gebruik maken van simpele productie methode. Daarom had ik gekozen voor het lasersnijden en het 3d printen. Hierbij hadden solidworks bestanden een grote rol daarom dat die hieronder weergegeven staan.

uiteidelijk onderdeel 2 technische tekening

Assembly tekening

Assembly tekening

Doordat tijdens de productie tijd bespaard werd, was er nog tijd om een goede oppervlakte afwerking te krijgen.

Onbewerkt

Onbewerkt

Bewerkt

Bewerkt

Nadat het oppervlakte mooi bewerkt  was konden de onderdelen aan elkaar verbonden worden, hierbij heb ik gebruik gemaakt van 2 verschillende verbindingstechnieken, om daarmee de vier onderdelen met elkaar te verbinden.

onderste verbinding

onderste verbinding

bovenste verbinding

bovenste verbinding

Nadat alles netjes gemonteerd was, kon het eindproduct bijna gepresenteerd worden! Maar iemand moest hem natuurlijk wel eerst testen. En jawel hoor, met een enthousiast slag op de rode knop, kan een noot gekraakt worden.

GE DIGITAL CAMERAGE DIGITAL CAMERAGE DIGITAL CAMERAGE DIGITAL CAMERA

Voor meer informatie over het project kunt u het projectboek van project 2 lezen. De bijlages zitten hier niet bijgevoegd, dit zijn o.a. de technische tekeningen en de schetsen die u ook op deze pagina kunt vinden.